Den engelske litteraturen kan hjelpe deg med å skape ideer

englishxFor mange har i dag dataspill som iphone casino tatt over som en fritidsaktivitet, men mange setter fortsatt pris på å lese en god bok, og det finnes fortsatt en stor andel av befolkningen som også har lesning som en vanlig fritidsaktivitet. Mange går også rundt med en forfatter i magen.

Ideer skapes hele tiden

Når en forfatter trenger inspirasjon til romanen sin, kan den engelske litteraturen virkelig hjelpe. Som leser kan en boltre seg i alt fra middelalderens Shakespear, til litteraturpris -vinner V.S Naipaul sine skildringer fra Trinidad og Tobago, til nåtidens satiriske Salman Rushdie og krimforfattere som John Le Carre. Det er bare å drømme seg inn i rollene som engelske fra andre tider. Den engelske litteraturen gir et bredt spekter av sjangere og er kjent for sin satiriske stil. Samtidig skildres lidenskap, krig og kjærlighet, på utallige måter. England har gjennom tidene blitt regjert som kongedømme og som kolonimakt og har derfor mange fortellinger fra den Fjerne Østen til Savannen i Afrika. Nåtidens Krim beskriver ofte en superhelt, som ofte står alene mot mørke sider av samfunnet.

Forkjærlighet for engelsk litteratur

Det kan være smart å lese engelsk litteratur. Da får man innblikk i en verden av nyanserte fortellinger, historiske gjenklang og fantasifulle fremtidsvisjoner. Litteraturen formidler ord og uttrykk på en fascinerende og spennende måte, som får leseren til å fortsette å lese. Det gjør det givende å skrive bøker når man vet at leseren er klistret til boka. Det er da skribenten eller forfatteren har lykkes i sitt virke.